MĄKA Z TOPINAMBURU BEZGLUTENOWA BIO 500 g - DARY NATURY

You may also like
Description

SKŁADNIKI
obrane, suszone i mielone kłącze topinamburu* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Do Europy przybył na początku XVII wieku  i stał się jednym z podstawowych źródeł zapotrzebowania na węglowodany.
Później  został wyparty przez ziemniaki. Obecnie topinambur przeżywa swój renesans. Topinamburu po wykopaniu nie da się długo przechowywać w postaci świeżej. W postaci suszonej i zmielonej można przez cały rok tworzyć z niego zdrowe i pyszne dania.
Mąka z topinamburu może służyć do wielu celów np.:
placki z topinamburu (tak jak placki z ziemniaków),
kotlety z mąki z topinamburu,
dodatek do sosów, 
dodatek do zup,
oraz w innych formach według upodobań.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.

 

 

Read moreShow less
Product Details
BP_7913

Data sheet

Wegetariański
Tak
Certyfikat bio
Jest
Wegański
Tak
Producent - nazwa i adres
Mirosław angielczyk dary natury, koryciny 73, 17-315 grodzisk
Kraj producenta
Polska
Bez glutenu (w składnikach)
Bez glutenu (w składnikach)
Bez glutenu (deklaracja)
Bez glutenu (deklaracja)
Reviews
No comments

Menu

Share

QR code

Settings

Click for more products.
No products were found.

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in