MĄKA Z TOPINAMBURU BEZGLUTENOWA BIO 500 g - DARY NATURY

You may also like
Description

SKŁADNIKI
obrane, suszone i mielone kłącze topinamburu* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Do Europy przybył na początku XVII wieku  i stał się jednym z podstawowych źródeł zapotrzebowania na węglowodany.
Później  został wyparty przez ziemniaki. Obecnie topinambur przeżywa swój renesans. Topinamburu po wykopaniu nie da się długo przechowywać w postaci świeżej. W postaci suszonej i zmielonej można przez cały rok tworzyć z niego zdrowe i pyszne dania.
Mąka z topinamburu może służyć do wielu celów np.:
placki z topinamburu (tak jak placki z ziemniaków),
kotlety z mąki z topinamburu,
dodatek do sosów, 
dodatek do zup,
oraz w innych formach według upodobań.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.

 

 

Read moreShow less
Product Details
BP_7913
Reviews
No comments

Menu

Share

QR code

Settings

Click for more products.
No products were found.

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in