SKŁADNIKI
mąka
żytnia typ 1150* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Ziarna z
certyfikowanych upraw biodynamicznych. Mąka żytnia otrzymana z
mielenia ziaren w młynach żarnowych. Dzięki niewielkiej prędkości obrotowej
kamienia mielącego zachowane zostają wszystkie wartościowe składniki
ziarna.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1352
kJ/323 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
0,2 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 6,0
g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 9,0
g
Sól: < 0,01 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Spółka rolnicza juchowo sp. z o. o., juchowo 54a, 78-446 silnowo
- Kraj producenta
- Polska