SKŁADNIKI
mąka
żytnia razowa typ 2000* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Ziarna z certyfikowanych upraw
biodynamicznych. Mąka żytnia razowa otrzymana z mielenia ziaren w młynach
żarnowych. Dzięki niewielkiej prędkości obrotowej kamienia mielącego
zachowane zostają wszystkie wartościowe składniki ziarna.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1381
kJ/330 kcal
Tłuszcz: 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
0,4 g
Węglowodany: 67 g
w tym cukry: 2,5
g
Błonnik: 14 g
Białko: 5,2 g
Sól: < 0,01 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Spółka rolnicza juchowo sp. z o. o., juchowo 54a, 78-446 silnowo
- Kraj producenta
- Polska