SKŁADNIKI
mąka
pełnoziarnista z pszenicy durum*,
woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Wyśmienity makaron z
ekologicznej mąki z pszenicy durum z pełnego przemiału. Polecamy z sosami
pomidorowymi Alce Nero.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g
makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 10
min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 1466 kJ/349 kcal
Tłuszcz - 2,1
g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 66
g
w
tym cukry - 3,2 g
Błonnik
- 7,7 g
Białko
- 12 g
Sól
- 0 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.