SKŁADNIKI
mąka orkiszowa*
zmielona na kamiennych żarnach, woda (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotować dostateczną ilość wody (3 L na op. makaronu)
dowolnie osolonej. Dodać odrobinę tłuszczu roślinnego.
Wrzucać stopniowo
makaron i gotować do chwili, kiedy będzie dostatecznie miękki (około 10
min.).
Następnie odstawić z ognia, przelać zimną wodą, odcedzić.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1305/311
Tłuszcz: 2,1 g
w tym nasycone
kwasy tłuszczowe: 0,5 g
Węglowodany: 71,2 g
w tym cukry: 3 g
Błonnik:
7,6 g
Białko: 11,5 g
Sól: 0,02 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przchowywać w suchym i przewiewnym
miejscu.