SKŁADNIKI
kuskus razowy* (zawiera gluten) 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny razowy kuskus otrzymywany jest z pełnoziarnistej mąki semolinowej. Polecamy jako dodatek do dań głównych, duszonych warzyw, zapiekanek i sałatek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
kuskus należy gotować w proporcji 1:1 przez około 5-7 min. Można go przygotować również poprzez zalanie wrzątkiem i pozostawienie do całkowitego wchłonięcia wody.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1462 kJ / 346 kcal
Tłuszcz - 2,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 64 g, w tym cukry - 1,7 g
Białko - 13 g
Sól - 0,03 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, orzechy, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.