SKŁADNIKI
filety
śledziowe (55%), woda, warzywa* w zmiennych proporcjach (cebula*,
ogórki*, papryka*, marchew*), przecier pomidorowy*, olej słonecznikowy*,
cukier trzcinowy*, ocet winny*, gorczyca*, sól morska,
przyprawy* (zawierają seler), substancja zagęszczająca: guma
guar*, mączka chleba świętojańskiego* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Filety śledziowe ze
zrównoważonego rybołówstwa. Śledzie złowione na północno-wschodnim
Atlantyku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 600 kJ / 144 kcal
Tłuszcz: 10,5 g
w
tym kwasy tłuszczowe:
nasycone: 2,2 g,
jednonienasycone: 4,7 g,
wielonienasycone: 3,6 g
Węglowodany: 3,3 g
w tym cukry: 3
g
Błonnik: 1,1 g
Białko: 8,6 g
Sól: 1,8 g