SKŁADNIKI
grys
kukurydziany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kaszkę kukurydzianą
można stosować jako zagęszczacz do zup, gulaszów warzywnych oraz sosów. Idealnie
nadaje się jako dodatek do ciast i musli.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Kaszkę zalać wodą lub napojem roślinnym o temperaturze
80°C. Pozostawić na 2-3 minuty. Można dodać owoce, dżem lub wiórki
kokosowe.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1515 kJ / 358 kcal
Tłuszcz: 3,1 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 70 g
w tym cukry: 1,9
g
Błonnik: 5,5 g
Białko: 9,6 g
Sól: <0,01 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Biopont kft., biopont ucta 1, 2451 ercsi
- Kraj producenta
- Węgry
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (deklaracja)
- Bez glutenu (deklaracja)