SKŁADNIKI
kakao o
obniżonej zawartości tłuszczu* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Zawartość tłuszczu
kakaowego: 10 - 12 %.
Kakao jest przygotowane w stylu holenderskim
(alkalizowane), dzięki czemu jest mniej kwaśne i gorzkie, ma też bardziej
wyrazisty kolor i lepiej się rozpuszcza w wodzie. Ponieważ jest łagodniejsze,
lepiej współgra z innymi smakami w potrawach. Niska zawartość tłuszczu
sprawia, że kakao to jest mniej kaloryczne. Dzięki alkalizacji kakao ma neutralne pH (7 - 8), powinno być więc
wykorzystywane w przepisach, w których używa się proszku do pieczenia (a nie
sody oczyszczonej).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 921 kJ / 220
kcal
Tłuszcz: 13,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,8
g
Węglowodany: 58,3 g
w tym cukry: 1,8 g
Białko: 18,1
g
Sól: 0,05 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję, orzechy i mleko
(łącznie z laktozą)
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Szczypta świata agnieszka bińkowska, marii skłodowskiej-curie 31/iii, 55-120 oborniki śląskie
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)