SKŁADNIKI
woda, białko grochu*
(22 %), cebula*, płatki owsiane* (8 %), grzyby shiitake*,
sos sojowy* (woda, soja*, sól morska), olej
słonecznikowy*, koncentrat pomidorowy*, olej kokosowy*, skrobia
ziemniaczana*, mąka lniana odtłuszczona*, łuski babki płesznik*, sól wędzona,
błonnik buraczany*, cukier trzcinowy nierafinowany*, koncentrat soku z
cytryny*, przyprawy* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Burgery
warzywne na bazie białka grochu i płatków owsianych. Wysoka zawartość białka.
Źródło błonnika pokarmowego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 809 kJ/194
kcal
Tłuszcz: 9,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6
g
Węglowodany: 12 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 4,8
g
Białko: 13 g
Sól: 1,7 g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
1. Smażyć przez 3 minuty z każdej strony na
patelni z niewielką ilością tłuszczu lub na powlekanej patelni bez tłuszczu
na średnium ogniu.
2. Przyrządzić na grillu, posmarować odrobiną
oleju.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po
otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Fauser vitaquellwerk kg, postfach 54 06 29, 22506 hamburg
- Kraj producenta
- Niemcy