SKŁADNIKI
drewno,
parafina
OPIS
Tradycyjna
podpałka w kostce, zapakowana w worek papierowy mieszczący 100 kostek.
Wykonana z porowatej płyty pilśniowej nasączonej woskami roślinnymi.
Kostki
o wymiarach 20 x 27 x 18 mm są bezpieczne w użyciu, bez terminu ważności.
Produkt uniwersalny do grilla, kominka i pieca. Czas palenia 1 kostki to ok. 9
minut.
Podpałka zgodna z wymogami norm DIN EN 1860-3:2003-12.
SPOSÓB
UŻYCIA
Jedną lub dwie kostki włożyć do pieca, grilla lub kominka i
podpalić. Po chwili luźno obłożyć węglęm drzewnym lub inny materiałem
opałowym. Pamiętać aby nie zdusić płomienia. Nie przechowywać w pobliżu
źródeł zapłonu - nie palić tytoniu. Przed rozpoczęciem przyrządzania potraw
podpałka powinna być całkowicie spalona, a paliwo do grilla pokryte
popiołem. Jeśli grillujemy w zamkniętym pomieszczeniu wymagany jest dostęp do
komina
UWAGA
Nie stosować spirytusu lub benzyny
do rozpalania oraz do ponownego rozpalania!
Używać tylko podpałek, które
są zgodne z normą europejską dotyczącą podpałek (EN
1860-3)
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać poza zasięgiem dzieci. Małe dzieci
trzymać z dala od grilla.
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Nie dotyczy
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Beyster sp.zo.o. sp.k śmiałowice 25c, 58-124 marcinowice
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)