POPCORN Z NIEBIESKIEJ KUKURYDZY Z MASŁEM SHEA I SOLĄ DO PRZYGOTOWANIA W MIKROFALÓWCE BIO 100 g - POPCROP
SKŁADNIKI
ziarno
niebieskiej kukurydzy*, masło shea*, sól (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Włóż
rozchyloną torebkę do kuchenki mikrofalowej umieszczając ją spodem do góry.
Ustaw kuchenkę mikrofalową na maksimum, na 2-4 minuty, w zależności od mocy
kuchenki. Przybliżone czasy: 800 W przez 2-3 minuty, 600 W
przez 3-4 minuty. Posłuchaj odgłosu pękających ziaren - gdy będzie łyszalny
w odstępach 1-2 sekund, kukurydza jest gotowa.
UWAGI
W zależności od
posiadanej kuchenki mikrofalowej, jeśli duża ilość ziaren nie popękała, następną
torebkę podgrzewaj kilka sekund dłużej.
Ostożnie: produkt jest gorący,
otwieraj torebkę ostrożnie ciągnąc po przzekątnej za rogi.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 2011 kJ/482 kcal
Tłuszcz: 25,4
g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10,48 g;
Węglowodany: 48,7
g;
w tym cukry: 0,47 g;
Błonnik: 12,5 g
Białko: 8,4
g;
Sól: 0,785 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu
przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Robert karabon jetting systems, chylońska 26, 81-064 gdynia
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (deklaracja)
- Bez glutenu (deklaracja)