SKŁADNIKI
morele*, cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca - pektyna, regulator kwasowości - kwas L-askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt otrzymany przez wydrylowanie owoców moreli; z dodatkiem cukru ekologicznego, pektyny: utrwalony przez pasteryzację w hermetycznie zamkniętych opakowaniach szklanych. Smak słodkokwaśny charakterystyczny dla owoców moreli, barwa zbliżona do barwy owoców.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 674 kJ / 159 kcal
Tłuszcz - <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 g
Węglowodany - 37 g
w tym cukry - 36 g
Białko - 1,1 g
Sól - <0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. + 4 st. C.
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Sad dankÓw, dankÓw duży 54, 29-100 w
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)