Produkt otrzymany przez odszypułkowanie owoców truskawki; cukru trzcinowego ; pektyny: utrwalony przez pasteryzację w hermetycznie zamkniętych opakowaniach szklanych. Smak słodko-kwaśny charakterystyczny dla owoców truskawki, barwa zbliżona do barwy owoców.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 688 kJ / 162 kcal
Tłuszcz - <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 g
Węglowodany - 39 g
w tym cukry - 35 g
Białko - 0,6 g
Sól - <0,01 g
Błonnik - 3,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. + 4 st. C.
SKŁADNIKI
truskawki*, cukier trzcinowy*, pektyna, kwas L-askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)