SKŁADNIKI
czerwone
porzeczki*, koncentrat jabłkowy*, pektyna (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Produkt otrzymany
przez odszypułkowanie owoców czerwonej porzeczki; z dodatkiem koncentratu
jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu ph ; pektyny: utrwalony przez
pasteryzaję w hermetycznie zamkniętych opakowaniach szklanych. Smak
słodko-kwasny chcarakterystyczny dla owoców porzeczki czerwonej, barwa zbliżona
do barwy owoców.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 508 kJ / 120 kcal
Tłuszcz
- 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone -
<0,1 g
Węglowodany - 26 g
w tym cukry - 22 g
Białko
- ,0,5 g
Sól - 0,04 g
Błonnik - 6,9 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. + 4 st. C.