SKŁADNIKI
Aronie*,
koncentrat jabłkowy, pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt otrzymany
przez odszypułkowanie owoców aronii; z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu
otrzymania odpowiedniego poziomu ph ; pektyny: utrwalony przez pasteryzaję w
hermetycznie zamkniętych opakowaniach szklanych. Smak słodko-kwasny
chcarakterystyczny dla owoców aronii, barwa zbliżona do barwy
owoców.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 563 kJ / 133
kcal
Tłuszcz - <0,5 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 g
Węglowodany - 29 g
w
tym cukry - 19 g
Białko - 1,3 g
Sól - <0,01
g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu
przechowywać w temp. + 4 st. C.