SKŁADNIKI
kwas
cytrynowy (E 330)
OPIS
Odpowiedni do
stosowania do żywności oraz w gospodarstwie domowym. Opakowanie odpowiada ok.
160 ml (ok. 14 łyżek stołowych) świeżego soku z cytryny. Zastosowanie: jako
regulator kwasowości, zapobiega ciemnieniu świeżo obranych owoców i warzyw,
nadaje kwaśny smak sałatkom, pastom owocowym, dressingom. Do usuwania osadu z
kamienia, jako środek do zmiękczania wody, płyn do płukania tkanin.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1188 kJ/284
kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany:
0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0
g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed
ciepłem.
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Nie dotyczy
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Biovegan gmbh, biovegan allee 1, 56579 bonefeld
- Kraj producenta
- Niemcy
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)