SKŁADNIKI
woda, skrobia
kukurydziana*, zakwas: woda, mąka ryżowa*; syrop ryżowy*, mąka
gryczana*, ziarna 9%: lnu*, słonecznika*; błonnik z babki płesznik*, olej
słonecznikowy*, mąka lniana*, białko grochu*, drożdże*, substancje
zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar*, sól (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Bezglutenowy chleb
wieloziarnisty, bez mleka oraz jajek. Pakowano w atmosferze ochronnej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 958 kJ / 228
kcal
Tłuszcz: 5,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7
g
Węglowodany: 36 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 6,7
g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,9 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym
miejscu. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.