Latest Comments
No comments
Blog search

Zaskakujące właściwości kopru włoskiego

Posted on4 Years ago by
Love0

Nasionka kopru włoskiego mają bardzo intensywny smak i zapach. W kuchni można dodawać je do sałatek, chleba, zup rybnych, owoców morza, ciast i likierów.

Herbatkę koprową podaje się cierpiącym na niestrawność, wzdęcia i kolki niemowlęce. Chyba każdy z nas pamięta babciną herbatkę koprową gdy bolał brzuszek!

Koper włoski stosujemy również w infekcjach górnych dróg oddechowych i grypie, gdyż ma działanie bakteriobójcze, przeciwzapalne i rozrzedzające wydzielinę.

Żucie kilku nasion kopru przed posiłkiem wspomaga trawienie i odświeża oddech, pomoże zwalczyć afty.

Św. Hildegarda polecała picie herbatki koprowej ponieważ "sprawia on, że człowiek jest wesoły, koper obdarza go przyjemnym ciepłem, dobrym potem i dobrym trawieniem"

Picie herbatki koprowej zapewni przyjemny zapach ciała i oddechu.

Herbatka koprowa wzmaga laktację. Nie powinny jednak jej pić kobiety w ciąży.

Koper włoski łagodzi bóle miesiączkowe, zmniejsza dolegliwości przekwitania.

Stosowany zewnętrznie pomaga zwalczać wszy i świerzb, reguluje problem przetłuszczającej się cery.

Pijmy koper na zdrowie!

Related products
Leave a Comment
Leave a Reply

Menu

Share

QR code

Settings

Click for more products.
No products were found.

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in