SKŁADNIKI
herbata biała
cejlońska* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Biała herbata jest
idealnym napojem dla osób poszukujących delikatnego smaku. Pozyskiwana jest z
pąków liści zbieranych na szczytach pędów. Jednocześnie dzięki zawartości
witaminy C oraz kofeiny ma działanie odświeżające i pobudzające. Herbata ta nie
podlega fermentacji. Kolor jej liści wynika z tego, iż bardzo delikatne części
rośliny, z których powstaje biała herbata, podczas suszenia częściowo
ciemnieją.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jedną
łyżeczkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze ok. 80 stopni (odczekać 3-5
min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem.
Po wypiciu herbatę można zalać gorącą wodą jeszcze raz.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym
miejscu