SKŁADNIKI
mąka z sorgo*
70 %, mąka z ryżu pełnoziarnista*, burak w proszku* 5 % (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1519 kJ / 359
kcal
Tłuszcz: 3,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7
g
Węglowodany: 69 g
w tym cukry: 3,5 g
Błonnik: 6,4
g
Białko: 9,5 g
Sól: 0 g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli,
łyżkę oliwy z
oliwek i
makaron. Gotować 5 - 6 minut od czasu do czasu mieszając. Po
ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według
uznania.
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać soję
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
suchym i chłodnym miejscu
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Pasta natura srl, via cantarane, 1, 12020 villafalletto cn
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (deklaracja)
- Bez glutenu (deklaracja)