SKŁADNIKI
ryż
biały* (75 %), ryż czerwony* (25 %) (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Opakowanie
zawiera 4 porcje produktu. Jedna porcja wynosi 56 g.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1498 kJ/ 358
kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tluszczowe nasycone: 0,5
g
Węglowodany: 79,1 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 3,1
g
Białko: 7,5 g
Sól: 0 g
Mangan: 1,1 mg (54
%)**
Fosfor: 106 mg (15 %)**
Cynk: 1,5 mg (15 %)**
** dzienna
referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby
dorosłej)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotować wodę odmierzając 4 szklanki na 100 g
makaronu. Do gotującej się wody wrzucić makaron, dodać łyżeczkę oleju i
delikatnie wymieszać. Gotować 6 - 9 minut lub do uzyskania odpowiedniej
konsystencji. Ugotowany makaron przelać zimną wodą i odcedzić. Podawać z sosem
lub z polewą.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Chacha thai ltd. 279/2 moo 8, t.muang chum, a. wiang chai, chiang rai 57210 wiang chai - thailand
- Kraj producenta
- Hongkong
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (deklaracja)
- Bez glutenu (deklaracja)