SKŁADNIKI
skrobia
kukurydziana*, mielona wanilia Bourbon* (min. 1,5%), naturalny aromat waniliowy
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt bezglutenowy.
Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego,
koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l
zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2
łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka wsypać
zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z
mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do
szybkiego zużycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED
PRZYGOTOWANIEM
Wartość energetyczna: 1495 kJ / 352 kcal;
Tłuszcz: 0,1 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g;
Węglowodany:
86,7 g;
w tym cukry: 0,8 g;
Białko: 0,9 g;
Sól: 0,02 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Amylon a.s., svermova 117, 580 36 havlickuv brod
- Kraj producenta
- Czechy
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (deklaracja)
- Bez glutenu (deklaracja)