- wysoka zawartość białka
- dużo witamin
- suplement diety
Spirulina to sproszkowane algi morskie, które są źródłem wielu minerałów, witamin oraz kwasów tłuszczowych niezbędnych dla organizmu.
Jest bardzo bogata w białko, zawiera witaminy B1, B2, B6, żelazo, wapń, przeciwutleniacze oraz wszystkie niezbędne kwasy tłuszczowe.
Dzięki swoim właściwościom wspomaga układ immunologiczny, pomaga w odchudzaniu oraz oczyszcza organizm z toksyn i ciężkich metali.
Dostarcza więcej białka niż mięso wołowe.
ZALECANE SPOŻYCIE
5 tabletek 3 razy (6g) dziennie popijając dużą ilością wody. Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji.
UWAGI
Spirulina Bio nie może być stosowana jako zamiennik zróżnicowanej diety. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1463 kJ / 350 kcal
Tłuszcz - 5,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,10 g
Węglowodany - 10,50 g
w tym cukry - 1,29 g
Błonnik - 2,5 g
Białko - 60 g
Sól - 1,75 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W PORCJI 6 g
Wartość energetyczna - 88 kJ / 21 kcal
Tłuszcz - 0,35 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,07 g
Węglowodany - 0,63 g
w tym cukry - 0,08 g
Błonnik - 0,15 g
Białko - 3,6 g
Sól - 0,11 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem oraz temperaturą powyżej 25°C. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
SKŁADNIKI
ekologiczne algi spirulina platensis* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Medicura naturprodukte ag, tulpenweg 6, 97724 burglauer
- Kraj producenta
- Niemcy
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)