Acerola i naturalna witamina C
Acerola czyli Malpigia granatolistna to czerwone owoce wyglądające jak malutkie jabłuszka, zwane inaczej wiśnią z Barbados. Zawierają one dużo witaminy C.
100g owoców aceroli zawiera od 1400 do 2500mg naturalnej witaminy C.
Witamina C to nasz sprzymierzeniec szczególnie w okresie jesienno - zimowym.
Podnosi ona naszą odporność na przeziębienia, uszczelnia naczynia krwionośne, a gdy już dopadnie nas infekcja, skraca czas jej trwania, gdyż działa przeciwzapalnie.
Witamina C sprzyja dobremu funkcjonowaniu stawów, mięśni i kości. Zmniejsza też ryzyko alergii i odczyny alergiczne.
Korzystne jest również jej przyjmowanie, aby utrzymać w dobrej kondycji wzrok i układ nerwowy. Zalecane jest stosowanie witaminy C w przypadku przemęczenia fizycznego i psychicznego.
W ofercie sklepu możemy wybierać spośród Aceroli w proszku lub w tabletkach - podanej procesowi liofilizacji (suszenie zamrożonych produktów, aby nie stracić ich cennych właściwości) oraz soków z Aceroli.
Produkty:
Acerola sproszkowana liofilizowana Bio Planet