Najnowsze komentarze
Brak komentarzy
Przeszukaj blog

Zaskakujące właściwości kopru włoskiego

Wysłano na4 Lata temu przez
Ulubione0

Nasionka kopru włoskiego mają bardzo intensywny smak i zapach. W kuchni można dodawać je do sałatek, chleba, zup rybnych, owoców morza, ciast i likierów.

Herbatkę koprową podaje się cierpiącym na niestrawność, wzdęcia i kolki niemowlęce. Chyba każdy z nas pamięta babciną herbatkę koprową gdy bolał brzuszek!

Koper włoski stosujemy również w infekcjach górnych dróg oddechowych i grypie, gdyż ma działanie bakteriobójcze, przeciwzapalne i rozrzedzające wydzielinę.

Żucie kilku nasion kopru przed posiłkiem wspomaga trawienie i odświeża oddech, pomoże zwalczyć afty.

Św. Hildegarda polecała picie herbatki koprowej ponieważ "sprawia on, że człowiek jest wesoły, koper obdarza go przyjemnym ciepłem, dobrym potem i dobrym trawieniem"

Picie herbatki koprowej zapewni przyjemny zapach ciała i oddechu.

Herbatka koprowa wzmaga laktację. Nie powinny jednak jej pić kobiety w ciąży.

Koper włoski łagodzi bóle miesiączkowe, zmniejsza dolegliwości przekwitania.

Stosowany zewnętrznie pomaga zwalczać wszy i świerzb, reguluje problem przetłuszczającej się cery.

Pijmy koper na zdrowie!

Powiązane produkty
Zostaw komentarz
Odpowiedz

Menu

Udostępnij

Kod QR

Ustawienia

Kliknij po więcej produktów.
No products were found.

Utwórz darmowe konto aby zapisać w ulubionych.

Zarejestruj

Utwórz darmowe konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zarejestruj