Fabijańscy ekologiczne makarony na bazie wody źródlanej
Oto historia pewnej firmy, która produkuje z pasją najpyszniejsze makarony w Polsce!
"Kwiat życia. Wybrałem ten symbol jako znak firmowy, ponieważ składniki naszego makaronu to cząstki, ziarna życia (dosłownie i w przenośni), zaś całość tworzy kwiat - kwiat, który trafia do Państwa. Owocem jest harmonia i pozytywna energia Waszego organizmu, którą przekazujecie dalej - swoim dzieciom, rodzinie, przyjaciołom, a także moc do działania w każdej sferze życia." - mówi Właściciel Wytwórni.
Wytwórnia Makaronów Ekologicznych Fabijańscy jest członkiem sieci Dziedzictwo Kulinarne Dolny Śląsk w ramach europejskiej sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego.
Dziedzictwo Kulinarne Dolny Śląsk oznacza:
- gwarancję najwyższej jakości
- przygotowanie żywności według tradycyjnych receptur
- z surowców pozyskanych na terenie województwa dolnośląskiego
To także wytwarzanie w małej skali, w warunkach jak najbardziej zbliżonych do naturalnych i przede wszystkim z tradycyjnych polskich zbóż jak gryka, żyto, orkisz. I oczywiście - woda Kapellanka – bijąca prosto z górskiego, regionalnego źródła.
To również jakość surowców i warunki produkcji po dodatki smakowe, zapachowe, barwniki i konserwanty oraz – bardzo ważne – niepowtarzalność i unikatowość możliwą tylko przy produkcji regionalnej, a której w produkcji na skalę masową po prostu brak.
Makarony Fabijańscy to żywność ekologiczna - od ekologicznej mąki poprzez wodę po gotowy produkt.
Gwarancja producenta potwierdzona jest certyfikatem ekologicznym, co rok odnawianym.
Proces wytwarzania makaronu jest kontrolowany, zgodny z normami ekologicznymi i potwierdzony certyfikatami, od ziarna - do gotowego produktu. Masz pewność, że jesz najwyższej jakości, wartościowe pożywienie.
Makarony Fabijańscy to produkty powstałe z ekologicznych ziaren orkiszu, gryki, ryżu, żyta, kukurydzy, quinoa, owsa, grochu, prosa, ciecierzycy, soczewicy, a także prastarych zbóż: płaskurki i samopszy.