SKŁADNIKI
ryż
biały* (85,4 %), ryż czerwony* (12,2 %), chia* 2,4% - szałwia hiszpańska
(Salvia hispanica) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Opakowanie
zawiera 4 porcje produktu. Jedna porcja wynosi 56 g.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1473 kJ/ 352
kcal
Tłuszcz: 1,9 g
w tym kwasy tluszczowe
nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 75 g
w tym
cukry: 1,2 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 7,1 g
Sól: 0
g
Mangan: 1,2 mg (60 %)**
Żelazo: 3,0 mg (21 %)**
Fosfor: 116 mg
(17 %)**
Cynk: 1,5 mg (15 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia
witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotować wodę odmierzając 4 szklanki na 100 g
makaronu. Do gotującej się wody wrzucić makaron, dodać łyżeczkę oleju i
delikatnie wymieszać. Gotować 6 -9 minut lub do uzyskania odpowiedniej
konsystencji. Ugotowany makaron przelać zimną wodą i odcedzić. Podawać z sosem
lub z polewą.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Chacha thai ltd. 279/2 moo 8, t.muang chum, a. wiang chai, chiang rai 57210 wiang chai - thailand
- Kraj producenta
- Hongkong
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (deklaracja)
- Bez glutenu (deklaracja)