SKŁADNIKI
Mąka
kukurydziana*, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1527 kJ / 361 kcal
Tłuszcz: 2,9 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 76 g
w tym cukry: 1,2
g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 6,7 g
Sól: 0 g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5
litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól
wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno
gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu
gotowania (bulgotania). Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości
15-16 min, al. dente 11 min (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W
trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj
się smakiem wspaniałego makaronu.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Fabijański spÓłka z ograniczoną odpowiedzialnością, lwÓwecka 6, 58-506
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (deklaracja)
- Bez glutenu (deklaracja)